ua en ru

Російські паралімпійці можуть залишитися без зимової Олімпіади-2018

Російські паралімпійці можуть залишитися без зимової Олімпіади-2018 Фото: глава паралімпійського комітету Філіп Крейвен

Міжнародний паралімпійський комітет продовжив відсторонення спортсменів РФ

Росія пропустить зимові Паралімпійські ігри 2018 року в Пхенчхані, якщо до вересня поточного року вона не виконає своїх зобов'язань по боротьбі проти допінгу. Про це заявив президент Міжнародного паралімпійського комітету (МПК) Філіпп Крейвен, передає Deutsche Welle.

Він підкреслив, що Росії не слід втрачати час - якщо до вересня, коли відбудеться засідання виконкому МПК, зобов'язання не будуть повністю виконані, Російському паралімпійського комітету (РПК) буде дуже складно відновити членство в МПК, щоб спортсмени з РФ змогли поїхати в Пхенчхан.

Крім того, виконком МПК за рекомендацією робочої групи одноголосно проголосував за продовження відсторонення РПК.

"Хоча ми задоволені досягнутим на сьогоднішній день прогресом, цілий ряд ключових критеріїв все ще залишається невиконаним", - вказав глава МПК.

Членство РПК в Міжнародному паралімпійському комітеті було припинено в серпні 2016 року із-за звинувачень у використанні допінгу, а російські спортсмени були змушені пропустити річну Паралімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) за підсумками повторного тестування виявив позитивні допінг-проби у 110 спортсменів, у тому числі 63 володарів медалей Олімпійських ігор 2008 і 2012 років.