ua en ru

Російські найманці на Донбасі розчарувалися в керівництві ЛНР

Російські найманці на Донбасі розчарувалися в керівництві ЛНР Глава свердловського фонду ветеранів спецназу Володимир Єфімов в Єкатеринбурзі

Російські найманці, які повернулися в Єкатеринбург з окупованих бойовиками територій Донецької та Луганської областей, висловили розчарування керівництвом самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це повідомив глава свердловського фонду ветеранів спецназу Володимир Єфімов, передає "Єкатеринбург онлайн".

Як повідомляється, вранці 15 лютого поїзд "Новоросійськ - Нижній Тагіл" привіз в Єкатеринбург близько 180 чоловік у військовій формі, які воювали на Донбасі.

"Цим же поїздом приїхала і група голови свердловського фонду ветеранів спецназу Володимира Єфімова. 11 березня він разом з 50 добровольцями виїхав в Україну - це була найбільша офіційна місцева група добровольців з початку оголошеного перемир'я. Повернулася сьогодні лише половина: інші продовжують воювати в гвардії "Донецької народної республіки", - пише видання.

За словами Єфімова, його група працювала на блокпостах, займалася патрулюванням, в боях участі не брала.

"Він також зазначив, що в Україні жахливий клімат - всі бійці перехворіли на грип, ангіну, запалення легенів. Керівник групи заявив, що він і його хлопці розчарувалися в "Луганської народній республіці", в яку спочатку приїхали, через "лукаву керівництва" і місцевого населення", - зазначає видання.

"За київським законами ми терористи. За мадридською суду теж терористи. За законом "Луганської республіки" особи, які не включені в штат збройних сил, є також членами незаконних збройних формувань. А якщо взяти гроші у них за контрактом, як вони пропонують, то в Росії ми стаємо найманцями. На мою думку, вони явно тяжіють до України. А може і до власної незалежності. Ми були в Коммисаровке, вона ще недавно була під "кропом". Населення дуже насторожено і закатовано, іноді навіть там окупантами назвуть, що неприємно", - заявив він.

При цьому глава свердловського фонду ветеранів спецназу повідомив, що планує готувати нову групу добровольців для ДНР.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомили, що бойовики ЛНР зачистили Луганську обл. від "козаків".