ua en ru

Російські легкоатлети можуть бути відсторонені від участі в Олімпіаді-2016

Російські легкоатлети можуть бути відсторонені від участі в Олімпіаді-2016 Фото: брифінг WADA

У всьому винен допінг

Всесвітній антидопінговий комітет (WADA) рекомендував міжнародної федерації легкої атлетики усунути російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Про це повідомляє ВВС.

"Ми рекомендуємо дискваліфікувати Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА ). Ми сподіваємося, що росіяни будуть працювати в нових умовах, а інакше російських легкоатлетів не буде в Ріо. Сподіваюся, ВФЛА розуміє, що настав час змін, і вони їх зроблять. Я думаю, що IAAF дискваліфікує ВФЛА. Міжнародний олімпійський комітет і комітет Росії знають про це, і якщо все зроблять свою роботу, то ніхто не буде допущений до Олімпіади від ВФЛА", - заявив засновник Всесвітнього антидопінгового агентства Річард Паунд.

Нагадаємо, причиною дискваліфікації став допінговий скандал. Все почалося з документального фільму на німецькому ТБ, в якому було розказано про систематичне застосування допінгу російськими легкоатлетами, показаного в грудні 2014 року.

Пізніше IAAF почав власне розслідування у справі про застосування допінгу. В результаті розслідування були порушені дисциплінарні справи проти великої кількості представників російської сторони, а також самої IAAF.