ua en ru

Російські хакери виставили на продаж паролі британських міністрів, - The Times

Російські хакери виставили на продаж паролі британських міністрів, - The Times Фото: хакер (cybercrime.gov.ua)

На сайті була опублікована конфіденційна інформація 7 тисяч співробітників поліції

Російські хакери виставили на продаж паролі від електронних пошт британських міністрів, послів і високопоставлених співробітників поліції. Про це повідомляє The Times.

Зокрема, журналісти видання виявили на російськомовному сайті вкрадені дані чиновників, які були виставлені на продаж. Пізніше доступ до них почали надавати безкоштовно. Серед них були знайдені дані міністра освіти Великобританії Джастіни Грінінг і міністра у справах бізнесу Грега Кларка.

Підкреслюється, що всього на цьому сайті була опублікована конфіденційна інформація тисячі членів парламенту і його адміністрації, семи тисяч співробітників поліції і більше тисячі чиновників британського міністерства закордонних справ.

Зазначено, що хакери зламали такі сервіси, як LinkedIn, MySpace і десятки інших. Національний центр кібербезпеки заявив, що вивчить розслідування видання і перегляне керівництво для відомств щодо захисту даних.

Нагадаємо, хакери з Росії шукали уразливості у виборчих системах 21 штату Америки на виборах президента в 2016 році. Повідомляється, що механізми підрахунку голосів не були порушені.