ua en ru

Російські хакери продавали в США рекламу в інтернеті на 5 млн доларів в день

Російські хакери продавали в США рекламу в інтернеті на 5 млн доларів в день Фото: російські хакери продавали в США рекламу в інтернеті на 5 млн доларів в день

Зокрема, хакери створили підроблені сайти рекламодавців і заробляли гроші фальшиві перегляді відео.

Компанія White Ops, що займається питаннями кібербезпеки, виявила схему, що дозволяє російським хакерам продавати онлайн-рекламу на суму від 3 до 5 млн доларів, повідомляє видання Mashable.

Зокрема, хакери створили підроблені сайти, в тому числі і копії понад 6 тис. сайтів, популярних серед рекламодавців і заробляли гроші на фальшивих переглядах відео. Так, експерти вважають, що хакерам вдалося організувати 200-300 млн переглядів в день, що завдавало шкоди рекламодавцям в розмірі 3-5 млн доларів в день.

У вигаданій схемі брала участь полуторамиліардна армія ботів з американськими IP-адресами, яка переглядала 300 млн рекламних роликів в день, таким чином обманюючи бренд рекламодавця, який платить за підроблені перегляди.

Експерти вважають, що з моменту запуску цієї схеми у вересні, прибуток хакерів від цієї афери склав понад 180 млн доларів.

Нагадаємо, російські хакери відстежували українську артилерію через пристрої на Android.