ua en ru

Російські авіакомпанії знизили інтенсивність польотів у окупований Крим

Російські авіакомпанії знизили інтенсивність польотів у окупований Крим Фото: лідером з авіаперевезень в Крим залишається "Аерофлот"

Порівняно з серпнем минулого року зниження досягло 16%

Російські авіакомпанії стали виконувати менше польотів в окупований Крим. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Посадка до зльоту: у російських авіакомпаній падає інтерес до польотів в Крим".

зокрема, за даними авіаційного ресурсу flightmapsanalytics.com, в серпні з аеропорту "Сімферополь" буде виконано 2497 регулярних пасажирських рейсів з Росії в Крим. А це майже на 16% менше, ніж у серпні минулого року.


Нагадаємо, що Україна ще в березні 2014 року ввела мораторій на польоти до Криму, отже, російські перевізники, які виконують їх, діють протизаконно.

Лідером за порушеннями польотів в Крим залишається "Аерофлот". У цьому місяці російський перевізник має намір виконати на півострів 837 рейсів. У трійку російських авіакомпаній, що здійснюють польоти з забороненого маршруту, також входять Ural Airlines і VIM Airlines. Вони планують здійснити, відповідно, 357 і 343 рейси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Криму планують створити свою авіакомпанію.