ua en ru

Російські авіакомпанії зможуть літати через Україну тільки за спеціальним дозволом, - Мінінфраструктури

Для виконання транзитних польотів через повітряний простір України російським авіакомпаніям необхідно отримати дозвіл від Державної авіаційної служби України на кожен рейс.

Для виконання транзитних польотів через повітряний простір України російським авіакомпаніям необхідно отримати дозвіл від Державної авіаційної служби України на кожен рейс. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Державна авіаційна служба України сьогодні з 17:00 за UTC (20:00 за київським часом) вводить для деяких російських авіакомпаній спеціальний режим виконання транзитних польотів з Російської Федерації через повітряний простір України", - йдеться в повідомленні.

Це нововведення стосується безпосередньо авіаперевізників "Трансаеро" і "Аерофлот-російські авіалінії", які виконують транзитні польоти через Україну у сполуччені між Росією і Болгарією, Ізраїлем, Туреччиною, Єгиптом і Грецією.

Повідомляється, що ці авіакомпанії можуть перетинати повітряний простір України лише за умови отримання відповідного дозволу від Державіаслужби України для кожного рейсу окремо.

"Заходи, які впроваджуються, дозволять забезпечити належний рівень авіаційної безпеки, упорядкувавши порядок транзиту через Україну тими авіакомпаніями, які нехтують правилами виконання міжнародних польотів в закритому повітряному просторі над територією Автономної Республіки Крим та на закритий аеродром Сімферополь", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, повітряний простір над зоною проведення антитерористичної операції зараз закрито повністю.