ua en ru

Російська будівельна компанія купила девелоперський проект у зятя Черновецького

Російська будівельна компанія купила девелоперський проект у зятя Черновецького Фото: Сергій Янчук (mangazeya.ru)

Російська будівельна група "ПІК" купила близько 164 га в Новій Москві

Російська будівельна група "ПІК" купила близько 164 га в Новій Москві у компанії "Мангазея Девелопмент", яка належить зятю екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Про це повідомляє РБК.

Повідомляється, що група "ПІК" Сергія Гордєєва стала власником двох ділянок землі в селищі Московський на території Нової Москви, перш належали компанії "Мангазея Девелопмент" Сергія Янчукова.

Зазначено, що сумарна площа цих ділянок - близько 164 га (1,64 млн кв. м), на них структура "Мангазеи" планувала побудувати близько 2 млн кв. м нерухомості.

За словами представника "ПІК", угода завершена і оплачена.

Згідно з інформацією видання, "Мангазея Девелопмент" була створена в 2012 році. Зараз у стадії будівництва у компанії 51 тис. кв. м. Її портфель включає три девелоперських проекту в Москві: ЖК "Мар'їна Роща", "Пікассо" і РК "Ти і я" біля стадіону "Червона стріла".

Крім девелоперської компанії в групу "Мангазея" входячи" золотодобувна компанія "Мангазея Золото" і нафтокомпанія "Мангазея".

За даними журналу Forbes, власник компанії Сергій Янчуков одружився на дочці колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Христина в 2011 році. Після цього "рахунок його доходів пішов на сотні мільйонів (доларів)", писав журнал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній міський голова Києва Леонід Черновецький завдав шкоди столиці України на суму понад 250 млн гривень