ua en ru

Російська сторона не може змусити бойовиків припинити вогонь, - СЦКК

Російська сторона не може змусити бойовиків припинити вогонь, - СЦКК Фото: бойовики на Донбасі

Терористи продовжують використовувати мирне населення як живий щит

Представництво російської сторони у Спільній центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) не може вплинути на бойовиків і змусити їх припинити вогонь. Про це з посиланням на заяву СЦКК повідомили у прес-центрі АТО.

"Із 21:00 31 липня до 3:28 1 серпня російсько-терористичні угруповання вели масований вогонь практично вздовж всієї лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях. Під шквальний вогонь потрапили позиції підрозділів Збройних сил України, а також навколишні мирні населені пункти прифронтової зони - Авдіївка, Опитне, Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Майорськ, Луганське, Зайцеве та ін. Найбільш складна ситуація склалася на Горлівському і Донецько-Авдіївському напрямках. Зокрема, в результаті обстрілів за минулу добу було поранено двох цивільних осіб в н.п. Дзержинськ і Тошківка", - йдеться в заяві.

Як зазначили у СЦКК, терористи, прикриваючись житловими масивами, вели масовані обстріли з важкого озброєння, яке в порушення Мінських домовленостей досі не відведено. Черговим військовим злочином стало ведення бойовиками артилерійського вогню із самого центру багатотисячного міста Горлівка.

Керівництво української сторони СЦКК в черговий раз заявило про неприпустимість використання бойовиками мирного населення у якості живого щита і відповідальність за злочини проти людяності, які не мають часу давності.

"Більшість звернень про припинення вогню терористи просто ігнорували... Про критичну ситуацію було проінформовано керівництво спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Києві, а також офіс СММ ОБСЄ в Донецьку, задіяно міжнародні важелі впливу. Вогонь з боку бойовиків на короткий час був припинений, але потім поновлювався", - сказано в заяві.

Керівництво української сторони СЦКК оцінює дану ситуацію як чергову спробу ескалації конфлікту. Також СЦКК попередив бойовиків окремих районів Донецької та Луганської обл. про неприпустимість спроб зірвати процес мирного врегулювання і переведення протистояння у військову площину.

Заява СЦКК для ЗМІ, 01.08.15Спільний центр контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розме...

Posted by Прес-центр АТО on 1 серпня 2015 р.

Нагадаємо, в зоні АТО за минулу добу загинули 2 і поранено 14 військових.