ua en ru

Російська авіація за добу завдала ударів по 83 об'єктах в Сирії

Російська авіація за добу завдала ударів по 83 об'єктах в Сирії Фото: представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков

Всього за минулу добу льотчики авіагрупи ПКС Росії виконали 46 бойових вильотів, удар завдано по 83 об'єктах інфраструктури терористів в Сирії

Повітряно-космічні сили (ПКС) Російської Федерації (РФ), які проводять операцію Сирії, завдали удару по збору ватажків терористичних організацій в Сирії. Про це повідомив журналісткам офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, пише РБК.

Представник відомства розповів, що "засобами радіоперехоплення 19 жовтня була отримана інформація про заплановану сходку командирів бандгруп, що діють в районі населеного пункту Сармін провінції Ідліб".

"Після додаткової перевірки даної інформації по іншим каналам, установлення часу й місця зустрічі було прийнято рішення про нанесення удару по місцю збору ватажків бойовиків", - пояснив він.

За місцем збору, яким був підвал одного з покинутих одиночних будівель, було організовано спостереження з безпілотних літальних апаратів, уточнив Конашенков.

"Минулої ночі в зазначеному місці було зафіксовано скупчення дев'яти автомобілів підвищеної прохідності, оснащених великокаліберними кулеметами. Бомбардувальником Су-34 по даному об'єкту було завдано точковий удар коригованої авіабомбою КАБ-500, який знищив даний об'єкт з усім вмістом", - розповів генерал.

Крім того, розповів Конашенков, російські бомбардувальники знищили командно-спостережний пункт бойовиків ІДІЛ в провінції Ідліб. Розкрити даний пункт, розташований на горі Серьятель, вдалося при проведенні розвідки безпілотними засобами, уточнив представник відомства.

"З цього пункту здійснювалося управління вогнем бандформувань безпосередньо на полі бою, а також коректувався вогонь мінометних розрахунків бойовиків. Ударом бомбардувальника Су-24 об'єкт знищений", - уточнив Конашенков.

Також, за його словами, в цій же провінції в районі Джир-еш-Шугур бомбардувальником Су-24 знищений розкритий в ході проведення повітряної розвідки замаскований склад боєприпасів одного з загонів терористичного угруповання ІДІЛ в цьому районі.

Всього, за його словами, за минулу добу льотчики авіагрупи ВКЗ Росії виконали 46 бойових вильотів, удар завдано по 83 об'єктів інфраструктури терористів в Сирії.

Нагадаємо, раніше в звіті аналітиків британського видавництва і аналітичного центру Jane's Infromation group (IHS jane's) зазначалося, що Кремль щодня витрачає на військову операцію в Сирії мінімум 2,4 мільйона доларів.