ua en ru

Росіяни пропонували обміняти Савченко на "шлях у Крим", - СБУ

Росіяни пропонували обміняти Савченко на "шлях у Крим", - СБУ Фото: Надія Савченко

З питання обміну Савченко в СБУ зверталися і офіційні, і неофіційні особи з РФ

Радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандіт стверджує, що особи, наближені до Президента Росії Володимира Путіна, пропонували обміняти українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко на шляхопровід з Ростова в Крим. Про це Тандіт заявив в ефірі Hromadske.tv.

"Люди з боку сусідньої держави також намагалися взяти участь у цьому процесі (переговорах - ред.): виходили на нас не тільки офіційні, але й неофіційні особи, в тому числі і ті, які мають відношення до різних громадських організацій і люди, які представлялися як дуже близькі до кола Президента Росії. Один з них справді вів розмову з нами і пропонував у межах своїх повноважень розглядати питання звільнення Надії Савченко за принципом: "Ми вам Надію Савченко, а ви нам дайте пробити шляхопровід від Ростова до Криму", - розповів Тандіт.

Радник голови СБУ підкреслив, що буде зроблено все можливе, щоб звільнити Савченко, яку зараз судять у Росії за звинуваченням у вбивстві російських журналістів та незаконному перетині російського кордону, проте діалог з позиції сили Україна не буде вести.

Нагадаємо, Ростовський обласний суд розгляне підсудність справи української льотчиці Надії Савченко і можливість перенесення слухань з Донецького міського суду (Ростовська область, Росія) в суд Москви.