ua en ru

Росіяни і їх маріонетки відмовили в допуску до місця вибуху у Горлівці, - Геращенко

Росіяни і їх маріонетки відмовили в допуску до місця вибуху у Горлівці, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Геращенко заявила, що цинізм російської сторони "зашкалює"

Перший заступник Голови Верховної Ради та представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що представники РФ в ТКГ у Мінську відмовили українськими правоохоронцям й спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні в допуску до вибуху в окупованій Горлівці. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Ірини Геращенко в Facebook.

Геращенко розповіла, що на зустрічі ТКГ українська сторона підіймала питання загибелі українських дітей внаслідок вибуху міни в окупованій Горлівці й поставила вимогу допуску до місця вибуху місії ОБСЄ й правоохоронців.

"Росіяни і їх маріонетки прогнозовано відмовили, місце злочину залишається заблокованим і для відвідин міжнародними спостерігачами СММ", - заявила Геращенко.

Також вона розповіла, що представник РФ в ТКГ Борис Гризлов заявив, ніби діти в окупованій Горлівці підірвались на американській міні.

"Росіяни не лише приховують місце злочину, але й впадають у відвертий маразм в своїх заявах Представник РФ в ТКГ Б. Гризлов заявив, що діти підірвалися на американській міні. Цинізм поведінки росіян просто зашкалює", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, у "ДНР" заявили про загибель трьох дітей від підриву на міні в Горлівці. Інцидент стався в посадці біля нульового блокпосту, в результаті підриву на міні загинули троє дітей, ще одного потерпілого у важкому стані доправили до лікарні.