ua en ru

Росіян і греків визнали найбільш неефективними працівниками

Росіян і греків визнали найбільш неефективними працівниками Фото: Росіяни і греки найменш ефективні співробітники в Європі

Обидві країни значно поступаються середнім по Європі показникам ефективності, яка вимірюється як відношення ВВП до проведених на роботі годин

Громадяни Греції та Російської Федерації (РФ) проводять на роботі більше часу, ніж працівники в інших країнах Європи, проте їхня праця найменш ефективна. Такі дані наводять експерти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Дані зі звіту про дослідження опублікувало агенство Bloomberg, передає РБК.

Так, згідно з дослідженням, за кількістю годин, проведених на роботі, росіяни поступаються тільки грекам. Якщо в Росії співробітники проводять на роботі 1982 години на рік, то в Греції цей показник став рекордним для Європи - 2034 години на рік.

Разом з тим, виявилося, що велика кількість годин, проведених на роботі, зовсім не є благом для економіки.

Дослідники відзначають, що обидві країни значно поступаються середнім по Європі показникам ефективності, яка вимірюється як відношення ВВП до проведених на роботі годин.

"Якщо в середньому по 28 країнам Євросоюзу цей показник дорівнює 50 дол., то в Росії він найнижчий: всього 25,9 дол. додає кожну годину робочого часу до ВВП країни. Греки в середньому за годину роботи поповнюють ВВП на 36 дол.

Нагадаємо, починаючи з сьогоднішнього дня в РФ вступають в дію розширені санкції Сполучених Штатів Америки (США) щодо Росії.