ua en ru

Росія заявила ЄС про готовність частково використовувати ГТС України після 2019

Росія заявила ЄС про готовність частково використовувати ГТС України після 2019 Фото: міністр енергетики Росії Олександр Новак (minenergo.gov.ru)

Російська сторона підтвердила, що не виключає часткове використання ГТС України

Російська Федерація заявила Європейському союзу про готовність частково використовувати газотранспортну систему (ГТС) України після 2019 року. Про це розказав міністр енергетики РФ Олександр Новак, передають російські ЗМІ.

"Ми вчора провели розмову із заступником голови Єврокомісії. Ми обговорили поставки газу європейським споживачам в контексті тих контрактів, які діють до кінця 2019 року... підтвердили, що ми не виключаємо часткове використання газотранспортної інфраструктури України за рамками 2019 року", - зазначив Новак.

Нагадаємо, раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що російська сторона після закінчення контракту з "Нафтогазом України" в 2019 році може зберегти транзит по даному напрямку в обсязі 10-15 млрд кубометрів газу на рік.

У той же час міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик зазначив, що Київ не піде на цю пропозицію, тому що транзит 10-15 млрд кубометрів газу на рік економічно не вигідний.