ua en ru

Росія заявила ДНР/ЛНР про необхідність скоротити витрати на "гумпрограмму", - Тимчук

Росія заявила ДНР/ЛНР про необхідність скоротити витрати на "гумпрограмму", - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Російська адміністрація уріже витрати на псевдореспублики на 1,8 млн рублів

Адміністрація перзидента Росії вирішила скоротити фінансування гуманітарних програм" псевдореспубликах ДНР і ЛНР. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

Тимчук повідомив, що російська адміністраціія поінформувала ватажків ЛНР/ДНР про необхідність скорочення обсягів фінансування, передбаченого на реалізацію "міністерствами" охорони здоров'я, освіти і науки, культури, молоді та спорту псевдореспублик т. н. "гуманітарної програми за возз'єднання народу Донбасу" в 4-му кварталі 2017 року.

Зниження фінансування відбудеться з 7 млн рублів на 1 млн 800 тис. рублів за рахунок раніше запланованих витрат на різного роду заходи в РФ, які відтепер наказано покривати з резервів "республік".

"Дане рішення викликало невдоволення ватажків псевдореспублик через обмеженість резервів і жорстких вимог російських "кураторів" по реалізації "гумпрограмы" (зокрема, останні наполягають на збільшенні кількості заходів під її егідою за рахунок "внутрішніх резервів ЛДНР")", - додав Тимчук.

Нагадаємо, раніше в окупованому Луганську в місцевій школі був зафіксований факт захворювання сальмонельозом учнів і представників персоналу з-за неякісних продуктів, які надійшли з Росії.