ua en ru

Росія може заборонити реекспорт овочів і фруктів через ЄС

Росія може заборонити реекспорт овочів і фруктів через ЄС Фото: РФ підозрює країни ЄС в постачанні санкційної продукції

Россільгоспнагляд має намір обговорити питання, що виникли з представниками країн ЄС

Російська Федерація може заборонити реекспорт овочів і фруктів через країни Європейського Союзу, які підозрює у постачанні санкційної продукції під виглядом продукції з країн Африки. Про це заявив заступник керівника Россільгоспнагляду Юлія Швабаускене, передає "Інтерфакс".

За її словами, Россільгоспнагляд підозрює продукцію, яка йде в супроводі фітосанітарних сертифікатів Беніну, Ємену, Гвінеї-Бісау, Нігерії, Буркіна-Фасо.


Також викликає підозри продукція, яка випливає з Голландії і Бельгії через Білорусію. Є питання до Камеруну, Демократичній Республіці Конго, Мозамбику.

"У нас немає документального підтвердження переміщення цих вантажів, немає відомостей про те, що їх, наприклад, перевозили автомобілями, тому є підозри, що переміщуються тільки папери, а вантажі йдуть з санкційних країн", - зазначила Швабаускене.

Россільгоспнагляд буде обговорювати питання, що виникли з представниками європейських країн. Можливо, в РФ будуть наполягати на укладенні додаткових угод на переміщення продуктів, які не стосуються російського продуктового ембарго.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія вирішила послабити продуктове эмбаргою