ua en ru

Росія заборонила ввезення молочної продукції підприємств "Мілкіленд-Україна"

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) з 4 липня 2014 р. заборонила ввезення на територію Російської Федерації молочної продукції, виробленої на підприємствах ДП "Мілкіленд-Україна" (Україна), у зв'язку з выялением порушень вимог російського законодавства в області захисту прав споживачів.

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) з 4 липня 2014 р. заборонила ввезення на територію Російської Федерації молочної продукції, виробленої на підприємствах ДП "Мілкіленд-Україна" (Україна), у зв'язку з выялением порушень вимог російського законодавства в області захисту прав споживачів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, пояснюють в Росспоживнагляді, при дослідженні сиру "Сметанковий Добряна" виробництва ТОВ "Миргородський сироробний комбінат" (Україна) та сиру - "Король Артур" виробництва ДП "Мілкіленд-Україна" (Україна) виявлено їх невідповідність вимогам щодо жирно-кислотного складу.

Крім цього, за даними російського відомства, є факти мікробного забруднення молочної продукції ДП "Мілкіленд-Україна" (Україна).

При цьому раніше вже було припинене ввезення на територію Російської Федерації молочної продукції, виробленої на підприємствах ДП "Мілкіленд-Україна": ПП КФ "Прометей" філія "Менський сир" та ПП "Рось" філія "Охтирський сирокомбінат".

Всього Росспоживнагляд призупинив з 4 липня 2014 р. ввезення на територію Росії молока і молочної продукції, вироблених на підприємствах ДП "Мілкіленд-Україна": ТОВ "Миргородський сироробний комбінат", ПрАТ "Чернігівський молокозавод", Філія "Славутський маслоробний комбінат" ПП КФ "Прометей", Філія "Львівський молочний комбінат" ПП КФ "Прометей", Філія "Роменський молочний комбінат" ПП "Рось", Філія "Сумський молочний завод" ПП "Аромат", ДП "Агролайт".

Дочірнє підприємство "Мілкіленд-Україна" входить до групи "Мілкіленд" і є одним з провідних виробників молочної продукції на території України, щорічно переробляючи понад 420 тис. тонн молока. Компанія керує дев'ятьма молокопереробними заводами, які розташовані на території шести областей країни і виробляють молочну продукцію під брендами "Добряна" і "Коляда".

Крім переробних потужностей, компанія здійснює управління ТОВ "Мілкіленд Агро", до складу якого входить 11 агрогосподарств з сукупним молочним стадом понад 3,5 тис. корів.