ua en ru

Росія заблокувала резолюцію РБ ООН по Ємену з антиіранськими поправками

Росія заблокувала резолюцію РБ ООН по Ємену з антиіранськими поправками Фото: Рада безпеки ООН (unmultimedia.org)

Радбез одностайно проголосував за резолюцію, яка продовжує санкції проти Ємену, в якій не згадується Іран

Російська Федерація заблокувала резолюцію Великої Британії в Раді безпеки ООН із санкцій проти Ємену, в якій закликали Іран не поставляти зброю хуситам в обхід ембарго. Про це повідомляє Reuters.

За документ, в якому Іран звинувачують у порушенні ембарго, проголосували 11 держав, двоє висловилися проти, і двоє утрималися.

Водночас 15 членів Радбезу одностайно проголосували за резолюцію, в якій не згадується Іран, і яка продовжує режим санкцій проти Ємену до 26 лютого 2019 року, а також - дію збройового ембарго і термін повноважень експертів, що контролюють виконання зазначених обмежень, до 28 березня 2019 року.

Наголошується, що Британія розробила резолюцію у консультаціях зі Сполученими Штатами і Францією, які спочатку хотіли засудити Іран за порушення ембарго на поставки зброї лідерам хуситів.

Представник місії США в ООН Келлі Кюррі заявила, що Росія заблокувала резолюцію Британії, намагаючись посилити спроби Ірану дестабілізувати регіон і розширити свій вплив".

"Такі дії не забудуться, а також не залишаться без відповіді", - йдеться в її заяві, опублікованій на сайті ООН.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп засудив дії Російської Федерації, Ірану, а також уряду Башара Асада в Сирії, назвавши їх "ганьбою".