ua en ru

Росія висилає німецького дипломата у відповідь на висилку свого за шпигунство, - ЗМІ

Співробітник німецького посольства висилається з Росії у відповідь на висилку російського дипломата, пише Spiegel з посиланням на джерела в уряді Німеччини.

Повідомляється, що висланий німецький дипломат працював довгий час у політичному відділі посольства Німеччини.

"Співробітниця німецького посольства в Москві покинула країну через відповідні заходи російської влади. Ми шкодуємо про ці необґрунтовані дії і заявили про це російському уряду", - сказало урядове джерело в Берліні.

Уряд Німеччини раніше вислав співробітника російського консульства в Бонні за підозрою в шпигунстві. За ним протягом кількох місяців вела спостереження німецька спецслужба - Відомство із захисту конституції. У Берліні відзначають, що висилка була проведена "без зайвого шуму".

"Це політика обміну уколами, - підкреслили в Міністерстві закордонних справ Німеччини. - Ми не знаємо, до чого це призведе".

У відносинах між лідерами Росії та Німеччини також зростає напруженість - на саміті G20в австралійському Брісбені німецький канцлер Ангела Меркель звинуватила російського Президента в експансіонізмі.

Зазначимо, раніше німецьке зовнішньополітичне відомство звернулося до всіх посольств в Німеччині з проханням повідомити про всіх співробітників, що займаються розвідкою.