ua en ru

Росія висловила стурбованість військовою операцією Ізраїлю в секторі Газа

Росія стурбована військовою операцією Ізраїлю в секторі Газа. Таку заяву зробив журналістам прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков. Він зазначив, що в Кремлі дуже уважно спостерігають за ситуацією і Президент РФ Володимир Путін в онлайн-режимі одержує інформацію по лінії відповідних міністерств і служб. Пєсков додав, що у Путіна заплановані міжнародні контакти по цій темі.

Нагадаємо, 14 листопада 2012 р. Ізраїль в рамках спецоперації "Стовп оборони", здійсненої у відповідь на ракетні удари з боку Палестини, скоїв низку авіаударів по сектору Газа, в результаті яких був убитий глава воєнізованого крила "Хамас" Ахмед Джабарі. За неофіційними даними, всього в результаті авіаударів загинули 13 людей, зокрема троє дітей, ще близько 100 людей отримали поранення. Дані про втрати з ізраїльської сторони поки не надходили.

Ситуація в секторі Газа стала приводом до екстреного засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, яке відбулося минулої ночі. У самому Ізраїлі кабінет міністрів ініціював попередню мобілізацію резервістів.

Читайте також: До операції "Хмарний стовп" підключилася бронетехніка, - ЦАХАЛ (фото, відео)