ua en ru

Росія знову відкинула ідею про трибуналі по краху Boeing

Росія знову відкинула ідею про трибуналі по краху Boeing Фото: заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов

МЗС Росії відвідали представники 5 країн, які беруть участь у розслідуванні

Російська сторона в черговий раз назвала "контрпродуктивною і передчасною" ідею про створення міжнародного трибуналу по покаранню винних в аварії малайзійського Boeing-777 (рейс MH17) в Донецькій області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ РФ.

У відомстві зазначили, що 13 липня глави дипломатичних представництв Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії та України були прийняті в МЗС Росії на їх прохання. В ході зустрічі із заступником міністра закордонних справ РФ Геннадієм Гатиловым вони виклали позицію на користь установи міжнародного трибуналу по катастрофі літака малайзійських авіаліній МН-17 та прийняття з цією метою резолюції Ради Безпеки ООН на основі глави VII Статуту ООН.

"Одночасно підкреслена передчасність контрпродуктивності постановки питання про заснування міжнародного трибуналу по катастрофі МН-17. Звернений заклик повернутися в правове поле резолюції 2166, яка залишається єдиною прийнятною основою для співпраці міжнародного співтовариства в справі встановлення причин загибелі малайзійського лайнера і попередження подібних інцидентів у майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні Нідерланди, Малайзія, Україна, Австралія і Франція звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням про створення трибуналу по краху Boeing на Донбасі.

Нагадаємо, малайзійський Boeing 777, що виконував рейс MH-17 з Амстердама в Куала-Лумпур, імовірно, був збитий ракетою над територією Донецької області. Всі, хто знаходилися на борту 298 осіб загинули.