ua en ru

Росія внесла до ради Безпеки ООН альтернативний проект резолюції по Сирії

Росія внесла до ради Безпеки ООН альтернативний проект резолюції по Сирії Фото: Радбез ООН

Документ буде розглянутий після іншого тексту, підготовленого Францією і який стосується ситуації в місті Алеппо

У суботу, 8 жовтня, Рада Безпеки ООН розгляне альтернативний проект резолюції щодо Сирії, запропонований Росією. Про це заявили в п'ятницю в постійному представництві РФ при всесвітній організації, передає ТАСС.

Згідно з повідомленням, документ буде розглянутий після іншого тексту, підготовленого Францією і який стосується ситуації в місті Алеппо.

"Після голосування за французьким проектом резолюції буде розглянуто альтернативний російський документ", - повідомили в прес-службі представництва.

Також в російській дипмісії додали, що зустріч РБ ООН, яка була спочатку призначена на 22:00 за київським часом, відбудеться на півгодини раніше.

У російському проекті резолюції висловлюється підтримка пропозиції спеціального посланника генерального секретаря ООН по Сирії Стаффана де Містури про виведення бойовиків терористичної організації "Джебхат ан-Нусра" з східної частини Алеппо. Також в документі міститься прохання до генсека організації Пан Гі Муна "представити Раді Безпеки детальний план реалізації цієї ініціативи "у співпраці з зацікавленими сторонами з метою схвалення" Радбезом.

Крім цього, запропонований РФ текст закликає всі сторони виконувати російсько-американські домовленості щодо Сирії, досягнуті 9 вересня. Вони стосуються припинення бойових дій і створення умов для надання гуманітарної допомоги населенню.

У свою чергу, раніше внесений Францією проект документа передбачає заборону на польоти військової авіації над Алеппо. Також він містить заклик дотримуватися режиму припинення вогню в Сирії. При недотриманні резолюції допускається запровадження заходів проти сторін конфлікту.

Нагадаємо, Росія погрожує накласти вето на резолюцію щодо Алеппо в Радбезі ООН.