ua en ru

Росія ветувала заяву Ради безпеки ООН по пуску ракети в КНДР

Росія ветувала заяву Ради безпеки ООН по пуску ракети в КНДР Фото: ООН

Документ планував підтримати навіть Китай

Представник Російської Федерації проголосував проти заяви Ради безпеки Організації об'єднаних націй (ООН), яка засуджувала недавній запуск ракети КНДР. Про це повідомляє DW.

"Подібне рішення було несподіваним для багатьох дипломатів, оскільки документ планувала підтримати навіть Китайська народна республіка", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, спроба Радбезу прийняти засуджуючу КНДР заяву серйозно застерігало б комуністичне керівництво країни від подальших запусків ракет. Москва наполягала на включенні в текст слів, які б говорили про необхідність врегулювання конфлікту з Північною Кореєю шляхом діалогу.

У запропонованому Штатами варіанті тексту говорилося, що міжнародне співтовариство вживатиме "серйозних заходів" щодо КНДР. США пропонували закликати Пхеньян не проводити більше ніяких випробувань ядерної зброї.

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі зазначила, що метою відхиленого документа було продемонструвати КНДР, що США не мають наміру "спровокувати конфлікт", тому Пхеньяну слід припинити спроби нав'язати його".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяві Ніккі Хейлі у Раді Безпеки, що більше уваги слід приділяти порушень прав людини в цілях запобігання конфліктів у світі.