ua en ru

Росія веде інформаційну кампанію проти України, - британський експерт

Росія всіляко намагатиметься зірвати підписання угоди про асоціацію України з ЄС у Вільнюсі. Про це телеканалу БТБ заявив співдиректор Центру європейських досліджень Астонського університету (Великобританія) доктор Натаніель Копси, коментуючи прогноз "Сбербанку Росії" про те, що ймовірність валютного кризи в Україні в період з липня 2013 по липень 2014 р. доходить до 82%.

"Ці дії є частиною більш широкої програми з боку Росії, яку ми називаємо залякуванням або примусом", - зазначив він.

Експерт зауважив, що ця політика не обмежується тільки Україною. Так, за його словами, минулого тижня подібне сталося і з Молдовою.

"Російський чиновник в ході візиту в цю країну спрогнозував, що через два тижні в Молдові може стати дуже холодно, натякаючи на те, що постачання енергоресурсів в Молдову можуть призупинити", - додав Копси.
Фінансист переконаний, що такі дії з боку Росії досить широко відомі.

На його думку, вони спрямовані на те, щоб залякати деякі країни Східної Європи і завадити підписанню Угоди про асоціацію з ЄС після саміту у Вільнюсі.

"Проте я хочу нагадати, що подібна ситуація вже була кілька років тому, перед розширенням НАТО в центрально-європейських країнах, особливо в країнах Балтії - Латвії, Литві та Естонії. Загрози тоді були досить схожими, але насправді, в результаті нічого не сталося. І, на мій погляд, в Україні все буде відбуватися за подібним сценарієм", - вважає він.