ua en ru

Росія втратила надію отримати вчасно від Франції "Містраль"

Росія втратила надію отримати вчасно від Франції "Містраль"
Делегація "Рособоронекспорту" не збирається сьогодні вирушати у французький Сен-Назер, де раніше на 14 листопада була призначена церемонія передачі Росії вертольотоносця "Владивосток" типу "Містраль".

Делегація "Рособоронекспорту" не збирається сьогодні вирушати у французький Сен-Назер, де раніше на 14 листопада була призначена церемонія передачі Росії вертольотоносця "Владивосток" типу "Містраль". Про це повідомив представник компанії, передає газета "Вєдомості".

Раніше пропозицію взяти участь у церемонії в цей день було відправлено французькою компанією DCNS (з нею у "Рособоронекспорту" в 2011 р. був підписаний контракт на будівництво двох вертольотоносців на суму 1,2 млрд євро) на ім'я гендиректора російського держпосередника Анатолія Ісайкіна.

Однак слідом за цим офіційні французькі представники заявили, що час для передачі корабля РФ ще не настав - рішення затримати передачу через конфлікт в Україні прийняв у вересні Президент Франсуа Олланд. А менеджер DCNS Ів Дестефани, який відповідав за проект і направив запрошення в Москву, був звільнений. Втім, за словами джерела, близького до "Рособоронекспорту", жодних паперів про скасування церемонії теж досі не надійшло.

Два російських екіпажу, які пройшли навчання в Сен-Назері, залишаються у Франції і про дату їх відкликання поки говорити передчасно, сказав чоловік, близький до російського Міноборони. При цьому російська сторона, за його словами, готова до передачі корабля, так і до судового процесу, якщо "Містраль" не буде передано у строк. Контракт допускає затримку передачі без наслідків до початку 2015 р.

Нагадаємо, конгресмени США закликають НАТО викупити у Франції призначені для Росії "Містралі".