ua en ru

Росія вимагає розслідувати напад на своє консульство в Харкові

Росія вимагає розслідувати напад на своє консульство в Харкові Фото: Генконсульство РФ закидали зеленкою

Російський МЗС закликав посилити охорону своїх представництв в Україні

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від української сторони провести розслідування інциденту, що стався 11 червня під Генконсульством РФ в Харкові. Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського зовнішньополітичного відомства.

"11 червня при проведенні прийому з нагоди Дня Росії група вандалів при повному потуранні українських правоохоронних органів напала на Генеральне консульство Російської Федерації в Харкові. В результаті був осквернений герб Російської Федерації, будівлі завдано значних збитків", - сказано в повідомленні.

Російська сторона вимагає від української сторони провести ретельне розслідування інциденту, "знайти і покарати учасників і замовників цієї ганебної провокації, відшкодувати завдані збитки".

"Наполягаємо на негайному прийнятті належних заходів щодо забезпечення безпеки російських закордонних представництв на Україні. Відповідні демарші будуть зроблені по дипломатичних каналах у Києві та Москві", - підкреслили в МЗС РФ.

Зазначимо, вчора повідомлялося, що в Харкові Генконсульство РФ закидали зеленкою.

Нагадаємо, в березні 2015 р. в Києві біля посольства Росії поклали похоронний вінок і встановили "надгробок" Президенту Росії Володимиру Путіну, який на той час більше тижня не з'являвся на публіці.