ua en ru

Росія стягує на війну лівійських курсантів, учасників бойових дій Сирії та Чечні, - розвідка

Росія стягує на війну лівійських курсантів, учасників бойових дій Сирії та Чечні, - розвідка Фото: Росія стягує на війну лівійських курсантів, учасників бойових дій Сирії та Чечні (gettyimeges)

Росіяни намагаються залучити до війни з Україною курсантів з Лівії та учасників бойових дій в Сирії та Чечні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

Як з'ясувала розвідка при Міноборони України, склад окупаційної армії найближчим часом можуть поповнити слухачі Михайлівської військової артилерійської академії (Санкт-Петербург), які проходять стажування на території Лівії. Командування академії вживає заходів для повернення слухачів на території РФ та залучення їх до бойових дій проти України.

Крім цього, росіяни шукають військовослужбовців, які можуть погодитись взяти участь у збройній агресії на території України. З цією метою навіть ідуть на зменшення складу російського угруповання на території Сирійської арабської республіки. Останніми днями в даному угрупованні проведено організаційно-штатні зміни. Відтак, в тактичному угрупованні «Алеппо» було скорочено 200 посад.

Очікується, що після повернення скорочених військовослужбовців, вони одразу будуть направлені до районів ведення бойових дій.

Загалом, російське воєнне командування виявляє значний інтерес до військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на території Сирії та Чечні. Наразі активно проводяться заходи щодо залучення їх до складу окупаційної армії.

Розвідка відзначає основні регіони проведення мобілізаційної кампанії: Краснодарський край, Пермський край, Республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія. Ці дії супроводжуються потужною пропагандисткою кампанією щодо «нациського/карательного» режиму в Україні. Також вагомим залишається матеріально-фінансовий аспект, що в умовах обмежувальних санкцій США та країн заходу є відчутним для населення РФ. Підтверджується інформація, що учасників бойових дій на території України додатково мотивують можливістю покращити своє матеріальне становище за рахунок "трофеїв".