ua en ru

Росія створила сотні тисяч акаунтів в соцмережах для информопераций на Заході, - доповідь

Росія створила сотні тисяч акаунтів в соцмережах для информопераций на Заході, - доповідь Фото: хакери (Pixabаy)

У доповіді міститься аналіз підривних операцій Росії на території країн НАТО

Російська Федерація створила сотні тисяч акаунтів у соціальних мережах, які задіяні в скоординованих операції в Європі і в Північній Америці. Про це йдеться у доповіді української делегації "Російські вибухові інформаційно-психологічні операції в соціальних медіа" представленому на засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО в Брюсселі, передає депутат Ірина Фриз Facebook.

Повідомляється, що в доповіді міститься аналіз підривних операцій Росії на території країн НАТО, а також приклади втручання РФ у передвиборчі кампанії в різних країнах, заохочення сепаратизму, виходу з ЄС і НАТО, поширення фейкових новин і впливу на громадську думку.

Одним з ключових повідомлень доповіді є те, що Росія почала створення мереж впливу в соціальних медіа ще в 2010-2013 роках, тобто ще до анексії Криму і початку війни на Сході України.

"Отже, інформаційно-психологічні операції Росії в країнах Альянсу не пов'язані з політикою Заходу щодо підтримки України. Війна Кремля з державами-членами НАТО гібридними (асиметричними) методами вже йде. Не Україна є кінцевою метою цієї конфронтації. Кінцева мета - руйнування західних інститутів - НАТО та Європейського союзу ", - написала Фриз.

Нагадаємо, на початку жовтня повідомлялося, що Російську Федерацію підозрюють у зломі смартфонів військовослужбовців НАТО, щоб отримати оперативні дані і залякати солдатів.