ua en ru

Росія, швидше за все, віддасть Савченко, - адвокат

Росія, швидше за все, віддасть Савченко, - адвокат Фото: Надія Савченко

При цьому Новіков вважає, що суд може призначити Савченко термін 13-16 років

Все йде до того, що Російська Федерація (РФ) віддасть українську льотчицю і народного депутата України Надію Савченко. Про це в оприлюдненому сьогодні, 4 червня, інтерв'ю "Новій газеті" заявив адвокат Савченко Ілля Новіков.

"За моєї сьогоднішньої оцінкою, скоріше йде до цього, тому що ніяких бонусів від того, що її тримають тут, Кремль не отримує. А все, що потрібно в сенсі громадської думки, вони досягнуть тим, що її засудять. А після того, як її засудять, ніякої користі вона приносити не буде, а приносити незручності буде, тому що тиск з боку європейців за її звільнення буде тільки наростати", - заявив він.

За його словами, суд може призначити Савченко термін від 13 до 16 років.

"Я б хотів підкреслити, що це той рідкісний випадок, коли ми не збираємося в принципі працювати в площині покарання, і нам абсолютно не цікаво, яка там буде цифра. Я підозрюю, що ми навіть від теми обговорення жодних пом'якшувальних і обтяжуючих обставин просто відійдемо, нам це нецікаво. Не рішення суду і не та цифра, яка буде у вироку, впливають на те, в який термін Савченко буде вдома", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, 28 травня 2015 р. слідчий комітет РФ повідомив, що розслідування справи Савченко завершено.