ua en ru

Росія розгорнула біля Куйбишево підрозділ ПВО для контролю за повітряним простором частини Донбасу, -РНБО

Росія розгорнула в районі Куйбишево підрозділ російської ПВО для здійснення контролю за повітряним простором частини Луганської та Донецької областей.

Росія розгорнула в районі Куйбишево підрозділ російської ПВО для здійснення контролю за повітряним простором частини Луганської та Донецької областей. Про це на брифінгу повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В районі н.п. Куйбишево (РФ) розгорнуто підрозділ російської ПВО, який здійснює контроль за повітряним простором східної частини Луганської та північної частини Донецької областей", - заявив Лисенко.

Також, за його словами, продовжується концентрація Збройних сил Росії на маріупольсько-таганрозькому напрямку.

"За оперативною інформацією, починаючи з 7 вересня 2014 р., по трасі сполученням Ростов-на-Дону - Новоазовськ в бік України прослідувало 2 колони техніки - 172 од. гусеничної техніки, 30 БТР, 200 вантажівок", - повідомив Лисенко.

Крім того, за його словами, фіксуються активні дії Збройних сил РФ з нарощування ударного угрупування на тимчасово окупованій території Криму, облаштування та укріплення бойових позицій навпроти ділянки Донецького прикордонного загону.