ua en ru

Росія розгорне комплекси космічного контролю в Криму і на Алтаї

Росія розгорне комплекси космічного контролю в Криму і на Алтаї Фото: російські СККП

Йдеться про новітні комплекси системи контролю космічного простору

Росія має намір розгорнути нові комплекси системи контролю космічного простору (СККП) в Криму, Алтаї, Далекому Сході та Бурятії. Про це повідомив заступник командувача космічними військами Повітряно-космічних сил (ПКС) РФ Андрій Івашина в ефірі радіостанції "Life Звук".

"У найближчі роки на території РФ буде розгорнута мережа новітніх комплексів системи контролю космічного простору. Це будуть мережі спеціалізованих комплексів радіотехнічного контролю та оптико-електронних комплексів нового покоління. Крім Алтайського краю, подібні комплекси планується розгорнути і в інших регіонах Росії - на Далекому Сході, в Республіці Бурятія та Криму", - сказав Івашина.

Основна перевага цих комплексів перед існуючими засобами контролю космічного простору полягає в тому, що вони побудовані на новій елементній базі, зазначив він.

"Це дозволяє у багато разів збільшити їхні бойові можливості порівняно з комплексами попередніх поколінь. Із уведенням у дію нових комплексів ЗККП ВКС Росії будуть здатні постійно контролювати навколоземний простір за всіма нахилами і в максимальному діапазоні висот", - підкреслив полковник.

Нагадаємо, раніше Росія розмістила берегові ракетні комплекси "Бастіон" і "Бал" на Курильських островах.