ua en ru

Росія дозволила видобуток нафти в Криму невідомій приватній компанії, - джерела

Росія дозволила видобуток нафти в Криму невідомій приватній компанії, - джерела Фото: видобуток нафти

Ряд джерел пов'язують дану компанію з бізнесменом Сергієм Курченко

Росія дала ліцензію на розвідку і видобуток нафти і газу на шельфі анексованого РФ Криму приватній компанії "Нові проекти". Про це повідомляє російське видання "Комерсант", посилаючись на свої джерела.

Так, згідно з офіційними даними, основним власником компанії є підприємець Антон Дорноступ, який близький до родини колишнього глави "Роснадра" Валерія Пака. При цьому видання відзначає, що ряд джерел видання пов'язують "Нові проекти" з бізнесменом Сергієм Курченко.

Згідно з даними порталу pravo.gov.ru, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв ще в червні 2016 року розпорядився видати цій компанії ліцензію на ділянку на 30 років. За даними видання, протягом восьми років компанія повинна пробурити пошукову свердловину.

Видання підкреслює, що "Нові проекти" володіли ліцензією на ділянку Глибока з 2012 року, але тоді це була українська юридична особа.

Два джерела в російському уряді стверджують, що бенефіціаром "Нових проектів" є Курченко, однак співрозмовник видання, близький до "Нових проектів", заперечує цю інформацію.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко впевнений, що українській стороні вдасться повернути окуповані території Донбасу та Криму.