ua en ru

Росія намагається спровокувати заворушення в Україні, - Порошенко

Росія намагається спровокувати заворушення в Україні, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Крім того, Порошенко обговорив з Байденом агресію Росії на Донбасі

Влада Російської Федерації намагається спровокувати заворушення в Україні. Про це сьогодні на спільній прес-конференції з віце-президентом США Джозефом Байденом заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Росія прагне уникнути відповідальності. Вона, щоб компенсувати військові невдачі, намагається дестабілізувати внутрішню ситуацію, спровокувати безлад. Росія прагне розколоти трансатлантичну і європейську єдність... В наших силах протидіяти цим планам, в першу чергу, шляхом запуску "дорожньої карти" імплементації мінських домовленостей і в той же час продовженням успішних внутрішніх реформ", - сказав Порошенко.

Крім того, Порошенко обговорив з Байденом агресію Росії на Донбасі. За словами глави держави, в ході російської агресії в Україні загинули більше 10 тис. громадян України.

"В цьому році виповнюється три роки, як Росія розв'язала справжню війну проти нашої держави. Це війна, в якій вбито 10 тис. українців, цивільних і військових", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Байден заявив, що санкції проти Російської Федерації повинні зберігатися до виконання мінських домовленостей і повернути Україні окупованого Криму.