ua en ru

Росія виробила запуски ракет із землі, моря та повітря

Росія виробила запуски ракет із землі, моря та повітря Фото: Росія виробила запуски ракет із землі, моря та повітря

В Міноборони РФ повідомили, що в ході тренування "перевірялася надійність проходження навчально-бойових наказів і сигналів"

Збройні сили Росії виконали запуски міжконтинентальних балістичних і крилатих ракет - одночасно з космодрому Плесецьк, підводних човнів Північного і Тихоокеанського флоту, катери Каспійської флотилії і літаків Ту-160. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Росії.

Ракети запускалися в рамках планового тренування з перевірки системи управління.

В Міноборони РФ повідомили, що в ході тренування "перевірялася надійність проходження навчально-бойових наказів і сигналів по всій вертикалі управління від Національного центру управління обороною Російської Федерації до командних пунктів з'єднань та військових частин".

Запуск ракети був проведений з підводних човнів "Брянськ" і "Подольск", які зараз знаходяться в Баренцевому і Охотському морях, з космодрому Плесецьк, звідки була випущена міжконтинентальна балістична ракета "Тополь".

Повідомляється, що в Каспійському морі ракетний катер "Великий Устюг" випустив з навчальної мети крилату ракету "Калібр", а цілі на полігонах Пембой (Комі) і Кура (на Камчатці) були вражені крилатими ракетами, випущеними стратегічними літаками-ракетоносцями Ту-160.

На полігоні Капустін Яр (Астраханська область) крилата ракета була випущена розрахунком оперативно-тактичного комплексу "Іскандер".

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін закликав заповнити запаси засобів індивідуального захисту від ядерних загроз.