ua en ru

Росія продовжує серйозно впливати на діяльність ПАРЄ через лобістів, - Геращенко

Росія продовжує серйозно впливати на діяльність ПАРЄ через лобістів, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com-iryna.gerashchenko)

Парламентар наголосила, що корупція, підкуп, шантаж - це методи, які застосовуються зараз і в ПАРЄ

Росія продовжує серйозно впливати на діяльність Парламентської ассамблеї Ради Європи (ПАРЄ) через лобістів та групи підтримки. Про це перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко сказала, виступаючи на дебатах щодо корупції усередині ПАРЄ, передає прес-служба ВР.

"Російська делегація вже 3 роки відсутня в цьому залі, але ми відчуваємо її серйозний вплив через лобістів і групи підтримки, які блокують дебати по отруєнню в Солсбері, війну на Донбасі чи незаконні вибори в окупованому Криму", - підкреслила парламентар.

Геращенко зазначила, що корупція, підкуп, шантаж є елементами гібридної війни та методами, які застосовуються зараз і в ПАРЄ. Вони грубо порушують норми і принципи діяльності Ради Європи та її Парламентської Асамблеї.

"Безумовно, вже зараз мають бути відсторонені від роботи всі причетні до порушень співробітники секретаріату, а політики, забруднені в корупційних скандалах, повинні негайно скласти мандат членів ПАРЄ. Асамблея повинна вимагати нульової толерантності до корупції у будь-яких її проявах", - підсумувала перший віце-спікер.

Нагадаємо, раніше ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою визнала окупацію Росією непідконтрольних Україні територій Донбасу.