ua en ru

Росія продовжує перекидати військових і техніку в Україну, - МЗС

Росія продовжує перекидати військових і техніку в Україну, - МЗС Джерело фото:EPA
Росія продовжує перекидати військових і техніку в Україну.

Росія продовжує перекидати військових і техніку в Україну. Про це під час брифінгу в Києві повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"За даними наших силових структур російська сторона продовжує поставляти терористичним організаціям ЛНР і ДНР зброю. Тільки протягом 17-23 листопада зафіксовано рух двох колон техніки в напрямку населеного пункту Металіст-Щастя 6 одиниць і напрямку іншого населеного пункту 16 одиниць. Зафіксованого перекидання в район населеного пункту Вуглегірськ загону з 500 бойовиків, підрозділів морської піхоти ЗС РФ у складі 300 військовослужбовців з населеного пункту Тельманове до району населеного пункту Новоазовськ, Самсоновое, Безіменне", - сказав Перебийніс.

Також, за його словами, продовжується накопичення важкого озброєння і військових у прикордонних з Україною областях. Тривають заходи щодо ротації підрозділів ЗС Росії в Ростовській області. В районі населеного пункту Міллерово і Червона Кам'янка в Україні відзначено облаштування базового табору.

Крім того Перебийніс додав, що 23 листопада помічено рух колони важкої техніки бойовиків з 10 танків через Шахтарськ до Донецька. Також виявлено рух колони 50 військових вантажівок КАМАЗ з міста Краснодон в напрямку міста Луганська.

Нагадаємо, за даними РНБО, на українсько-російському кордоні через пункт пропуску "Ізварине" в напрямку міста Луганськ зафіксовано рух 5-ти колон техніки загальною чисельністю близько 80 одиниць.