ua en ru

Росія призупинила імпорт продуктів з України та ще 4 країн

Росія призупинила імпорт продуктів з України та ще 4 країн Фото: Росія заборонила ввезення продуктів з України, Албанії, Чорногорії, Ісландії та Ліхтенштейну

У РФ обіцяють не знищувати продукти з цих країн

З сьогоднішнього дня, 14 серпня, Россільгоспнагляд призупинив імпорт тваринницької та рослинницької продукції з п'яти країн, доданих напередодні урядом в списку російського продовольчого ембарго. Про це заявив офіційний представник відомства Олексій Алексєєнко, передає "Російська газета".

Мова йде про заборону на ввезення риби, м'ясних виробів, молока і молочних продуктів, овочів і фруктів з Албанії, Чорногорії, Ісландії, Ліхтенштейну і на "особливих умовах" з України - заборона на імпорт товарів з якої вступить в силу тільки у разі застосування Києвом економічної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Технічно, продукцію з країн, що потрапили під санкції у відповідь Росії, будуть просто розгортати на кордоні", - розповів Олексій Алексєєнко, зазначивши при цьому, що про знищення мова не йде.

За його словами, заборона на імпорт продовольства не повинен болісно позначитися на російському ринку. "У нас відмінне сало та інші м'ясні продукти виробляють, як в Росії, так і в Білорусі", - зазначив Алексєєнко.

Нагадаємо, 13 серпня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про розширення переліку країн, щодо яких Росія ввела контрсанкції. Так, в списку опинилися Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн і - на "особливих умовах" - Україна.