ua en ru

Росія без попередження ввела прикордонну зону з Білоруссю

Росія без попередження ввела прикордонну зону з Білоруссю Фото: РФ ввела прикордонні зони на кордоні з Білоруссю

РФ ввела прикордонні зони всупереч чинним угодам

Російська Федерація без попереднього повідомлення встановила прикордонну зону на кордоні з Білоруссю. Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ Білорусі Марія Ваньшина, передає БЕЛТА.

"Думаю, не варто зараз драматизувати ситуацію. Ми аналізуємо даний документ", - прокоментувала Ваньшина встановлення прикордонних зон на білорусько-російському кордоні.

За її словами, Росія прийняла рішення встановити прикордонну зону з Білоруссю всупереч домовленостям про охорону державних кордонів двох країн і порядку їхнього перетину.

"На жаль, це не перший подібний випадок. Схожа ситуація сталася на початку 2016 року, коли Росія фактично почала вводити обмеження на в'їзд громадян третіх країн через кордон Білорусі та Росії... По-друге, у багатьох складається враження, що ці дії ведуть до відновлення повноцінного контролю на білорусько-російському кордоні, скасованого більше двадцяти років тому", - додала Ваньшина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні з Білоруссю був затриманий громадянин РФ, якому заборонено в'їзд в Україну.