ua en ru

Росія пригрозила змістити ватажка ДНР Захарченка, - розвідка

Росія пригрозила змістити ватажка ДНР Захарченка, - розвідка Фото: ватажок ДНР Олександр Захарченко

Російські куратори вимагають від ДНР активізувати бойові дії

Військово-політичне керівництво Російської Федерації вимагає від ватажка самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка активізувати бойові дії на Донбасі і пригрозило йому зміщенням. Про це на брифінгу з посиланням на дані розвідки повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Мотузяник зазначив, що, за даними розвідки, військово-політичне керівництво РФ намагається змусити лідерів ДНР/ЛНР активізувати бойові дії.

"Так, вчора вранці в Харцизьку відбулася нарада між так званим головою ДНР Олександром Захарченком та військовими кураторами з Росії. Один з представників РФ в ультимативній формі попередив керівництво ДНР, що у випадку втрати контролю над Ясинуватським плацдармом, останні будуть зміщені зі своїх посад", - повідомив Мотузяник.

Крім того, за його словами, в ДНР розпорядилися встановлювати блокпости в тилових районах, щоб боротися з дезертирством серед бойовиків.

"Для здійснення "загороджувальних" функцій на блокпостах з правом застосування зброї залучені у тому числі військовослужбовці Федеральної служби військ Національної гвардії РФ", - додав Мотузяник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, 8 поранені.