ua en ru

Росія збудує міст до Криму за 5 млрд дол., - віце-прем'єр РФ

На будівництво мосту через Керченську протоку знадобиться від 150 до 200 млрд рублів (близько 5 млрд дол.). Про це заявив віце-прем'єр Росії Дмитро Козак.

На будівництво мосту через Керченську протоку знадобиться від 150 до 200 млрд рублів (близько 5 млрд дол.). Про це заявив віце-прем'єр Росії Дмитро Козак на брифінгу за підсумками наради, присвяченої соціально-економічному розвитку Республіки Крим і міста Севастополя, передає прес-служба уряду РФ.

"На даний час цифра коливається від 150 до 200 млрд рублів - це власне мосту", - зазначив Козак.

"Там дуже дорогі підходи до мосту - це берегова, транспортна, залізнична, автомобільна інфраструктура як з боку Таманського, так і Керченського півострова", - уточнив російський віце-прем'єр.

Козак спростував чутки про те, що для будівництва мосту будуть задіяні кошти приватних інвесторів.

"Була ще у квітні (2014 р., - ред.) спеціально створена міжвідомча робоча група за участю експертів. Оопрацювали близько 6 тис. пропозицій, у кінцевому підсумку це звелося до 74 проектів найрізноманітніших, з різною вартістю", - уточнив віце-прем'єр РФ.

Зазначимо, міст через Керченську протоку безпосередньо з'єднає Краснодарський край із Кримом. Зараз дістатися на півострів з материкової частини Росії можна через Україну або через протоку на поромі. Планується, що будівництво мосту розпочнеться восени.