ua en ru

Росія підготувала план відновлення економіки на 1,4 трлн рублів

Росія підготувала план відновлення економіки на 1,4 трлн рублів Джерело фото:facebook.com/РБК

Російське уряд побачив ознаки стабілізації економіки після перших нищівних ударів фінансової кризи і підготувало план відновлення зростання вартістю 1,375 трлн руб., передає Reuters.

"Цей план потребує великих ресурсів для того, щоб його виконати. План ще не остаточний, ми його ще будемо доопрацьовувати і доповнювати. Швидше за все, він буде розширюватися", - сказав на нараді у Президента Володимира Путіна перший віце-прем'єр Ігор Шувалов.

"Це не тільки гроші федерального бюджету. Частина - прямі витрати, частина передбачається у вигляді виділення державних гарантій, що є однаково параметрами бюджету, і частина - це кошти Фонду національного добробуту", - сказав він на нараді.

Шувалов повідомив, що Мінекономіки оновить макропрогноз до 1 лютого і на його основі уряд зробить поправки до бюджету. Глава цього відомства, готував і антикризовий план, Олексій Улюкаєв сказав, що економіка приходить у себе після нокдауну.

"Схоже, що ми намацали нижні межі тих ризиків, з якими зіткнулися в кінці минулого року. Проявляються адаптивні можливості російських підприємств і галузей", - сказав міністр.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама заявив, що економіка Росії "розірвана на шматки", а сама країна - ізольована.