ua en ru

Росія планує розширити ембарго на турецькі продукти

Росія планує розширити ембарго на турецькі продукти Фото: список заборонених турецьких продуктів в Росії буде розширено

Це може відбутися протягом місяця

РФ не виключають введення заборони на поставки усієї рослинницької продукції з Туреччини. Про це заявив глава Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, передають РИА Новости.

"Ми змушені будемо взагалі вводити обмеження на поставки рослинницької продукції (Туреччини). Це може відбутися протягом місяця", — сказав Данкверт.

За його словами, якщо раніше представники турецької сторони приїжджали на переговори з виникаючих розбіжностей, коли йшлося про заборону, то зараз обмежуються листами. В них повідомляється, що "проведені коригувальні заходи" по виправленню порушень.


"Але ринок-то наш, і нас ви переконаєте, що цих (заходів — ред.) досить. Не переконали", — зазначив Данкверт.

Він також додав, що далі буде вводитись заборона на поставки в РФ турецької продукції "по мірі виявлення".

"Думаю, ми будемо вводити (обмеження — ред.) або за найменуваннями, або відразу введемо на все, тому що якщо контакту (з турецькою стороною — ред.) не вийде, обговорення не вийде, то тоді доведеться вводити (обмеження – ред.) на все. Ви або приїжджаєте і обговорюєте, або обираєте для себе свій шлях самі. Ми вмовляти не можемо", — додав Данкверт.

Нагадаємо, в РФ пообіцяли знищувати всю продукцію з Туреччини і України, незаконно потрапила на територію країни з 1 січня 2016 року.