ua en ru

Росія відповідальна за повне виконання мінських домовленостей, - Трамп

Росія відповідальна за повне виконання мінських домовленостей, - Трамп Фото: Дональд Трамп на зустрічі з Сергієм Лавровим обговорив мінські домовленості

Адміністрація президента США готова й надалі брати участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп на зустрічі в середу, 10 травня, з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим порушив питання мінських домовленостей. Про це йдеться в повідомленні Білого дому.

Трамп повідомив, що його адміністрація готова й надалі брати участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі та підкреслив відповідальність Росії за повне виконання мінських домовленостей.

"Президент висловив готовність своєї адміністрації продовжувати брати участь у врегулюванні конфлікту і підкреслив, що Росія відповідальна за повне виконання мінських угод", - сказано в заяві Білого Дому.

Нагадаємо, на зустрічі Дональда Трампа з Сергієм Лавровим американський президент також закликав Російську Федерацію "приструнити" президента Сирії Башара Асада.

"Трамп підкреслив необхідність спільної роботи для того, щоб покласти край конфлікту в Сирії, зокрема, підкреслив необхідність, щоб Росія приструнила Асада, Іран і іранських посередників", - йдеться в заяві Білого дому.