ua en ru

Росавіація відповіла на лист родичів жертв аварії Boeing на Донбасі

Росавіація відповіла на лист родичів жертв аварії Boeing на Донбасі Фото: місце аварії Boeing на Донбасі

У листі йдеться, що РФ вже надавала в Раду безпеки Нідерландів всі наявні дані

Росія готова надати наявні первинні радіолокаційні дані для розслідування катастрофи малайзійського Boeing в 2014 році над Україною. Про це йдеться у відповіді заступника голови Росавіації Олега Сторчевого на лист родичів жертв авіакатастрофи, які раніше звернулися до президента РФ Володимира Путіна, передає ТАСС.

У листі говориться, що російська сторона вже надавала в Раду безпеки Нідерландів (СБН) всі наявні дані первинної радіолокації. Це сталося в серпні 2014 року.

"Хочемо пояснити, що первинні радіолокаційні дані у російської сторони зберігаються виключно у форматі відеозапису, що не суперечить стандартам Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО)", - зазначив заступник голови Росавіації.

У листі також йдеться, що Boeing загинув за межами повітряного простору РФ і не був на управлінні російських диспетчерів. Інтерес до російським даними виник, оскільки радари в районі Ростова-на-Дону зафіксували політ авіалайнера.

Нагадаємо, родичі жертв пасажирського лайнера Boeing 777, який зазнав аварії на Донбасі в липні 2014 року, закликали прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте домогтися публікації радіолокаційного контролю.

Автори листа висловили недовіру до заяв Росії про те, що вона не зберегла дані радарів, бо катастрофа сталася не на російській території. Родичі жертв також висловили недовіру Україні, яка заявила, що в момент катастрофи радарні системи не працювали, оскільки перебували на плановому обслуговуванні. Вони також зажадали від США представити власні докази.