ua en ru

Росія заперечує звинувачення представника НАТО в постачанні "Талібану"

Росія заперечує звинувачення представника НАТО в постачанні "Талібану" Фото: спецпредставник президента Росії Замір Кабулов

У російському МЗС назвали твердження про поставки для ісламістів "брехливими"

У Міністерстві закордонних справ Росії заперечують звинувачення представника НАТО Кертіса Скапарротті у можливому постачанні бойовиків "Талібану" і називають ці припущення "брехливими". Про це заявив спецпредставник президента РФ, глава другого департаменту Азії МЗС Росії Замір Кабулов, передають російські ЗМІ.

Зокрема, Кабулов назвав припущення про поставки для ісламістів "абсолютно брехливими". За його словами, дане твердження "не заслуговує навіть ніякої реакції, оскільки є вигадкою". Кабулов також зазначив, що такі звинувачення викликані провалом американської кампанії в Афганістані і висуваються з метою виправдати цей провал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в НАТО допускають постачання Росією для руху "Талібан".

Зокрема, командувач об'єднаних сил НАТО в Європі Кертіс Скапарротті заявив, що бачив свідчення того, що Росія нарощує зусилля для впливу на афганських ісламістів і "можливо, навіть забезпечувала угруповання". У той же час, Скапарротті не уточнив, які саме поставки мав на увазі.