ua en ru

Росія відправить черговий "гумконвой" на Донбас 11 червня

Росія відправить черговий "гумконвой" на Донбас 11 червня Фото: "гуманітарний конвой"

Цей "гумконвой" стане вже 29-м за час конфлікту на Донбасі

Чергова колона так званого "гуманітарного конвою" сформована в Ростовській області і відправиться на Донбас у четвер, 11 червня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МНС Росії.

"МНС Росії завершило на території Донського рятувального центру МНС формування черговий автомобільної колони з гуманітарною допомогою для Донбасу. У її складі понад 100 автомобілів, завантажених гуманітарної допомоги загальною вагою понад 1 тисячі тонн", - сказано в повідомленні.

Серед вантажів, згідно з повідомленням, продукти харчування, в тому числі м'ясні, рибні та молочні консерви, цукор, сіль, предмети першої необхідності, а також матеріальні засоби для освітніх установ.

"Планується, що автомобільна колона вийде з Донського рятувального центру МНС Росії завтра вранці, розділиться на дві приблизно рівні частини і попрямує в Донецьку і Луганську області, пройшовши всі необхідні процедури на прикордонних пунктах пропуску", - повідомили в МНС.

Нагадаємо, попередній "гумконвой" РФ прибув в Україну 25 травня. За словами голови Держприкордонслужби України Віктора Назаренка, українські прикордонники жодного разу не виявили зброї і боєприпасів при огляді автомобілів так званих "гуманітарних конвоїв" МНС Росії.

При цьому в ГПС повідомляли, що її співробітники не брали участь в оформленні попередніх російських "гумконвоев".