ua en ru

Росія відправила на Донбас танки і "Гради", - розвідка

Росія відправила на Донбас танки і "Гради", - розвідка Фото: бойовики окупованих територій Донбасу

Крім того, на тимчасово окуповані території відправлено близько 300 тонн палива

Росія відправила на тимчасово окуповані території Донбасу важку військову техніку, серед якої танки і "Гради". Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

"Зафіксовано чергові факти поставок озброєння і військової техніки, а також пально-мастильних матеріалів з території РФ. До залізничної станції "Должанська-Нова" (Свердловський район) прибуло п'ять платформ з військовою технікою (два танки, два 122-мм РСЗВ "Град", вантажний автомобіль типу "КамАЗ"), чотири цистерни з дизельним паливом (200 тонн), дві цистерни з бензином (100 тонн)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що противник продовжує обстріл позицій сил АТО, використовуючи заборонену озброєння, зокрема, 120-мм міномети, а також посилює ротацію передових підрозділів.

"Російським окупаційним командуванням проведена ротація підрозділів 2 (Луганськ) і 4 (Алчевськ) окремих мотострілкових бригад, а також 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ВС РФ. На 11-12 вересня заплановано ротацію 9 підрозділів окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ у районі Комінтерново", - йдеться в повідомленні.

Обстановка в районі проведення АТО станом на 11 вересня Поряд із завершенням стратегічних командно-штабних навчань ЗС ...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 11 вересня 2016 р.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 10 вересня 2016 року, в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув, проте один боєць отримав поранення.