ua en ru

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой" Фото: "гумконвой" (dpsu.gov.ua)

Російська сторона в односторонньому порядку оформила 68-й "гумконвой"

Російська Федерація відправила на тимчасово непідконтрольні Україні території Донецької і Луганської області черговий "гумконвой". Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового, 68-го, так званого, "гуманітарного конвою", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, оскільки переміщення "гумконвоя" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства і узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Так, всього з 6:30 до 7:55 через російські пункти пропуску "Матвєєв Курган" і "Донецьк" на в'їзд в Україну надійшло 2 колони "гумконвоя" у складі 56 автомобілів. Наголошується, що у вантажівках нібито перевозили дитячі продуктові набори, медикаменти, медичне обладнання і навчальну літературу.

Однак, враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, не вдалося отримати правдиву інформацію про його зміст, характер і номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів становила близько 55%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ відправить на окупований Донбас черговий, 68-ої, "гумконвой" з дитячими продуктовими наборами та медикаментами загальною вагою більше 300 тонн.