ua en ru

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой" Фото: "гумконвой" РФ

З Ростовської області в сторону українського кордону рушила колона автомобілів

На окуповану частину Донбасу вирушила 65-а з серпня 2014 року автоколона Міністерства надзвичайних ситуацій Росії з так званою "гуманітарною допомогою", передає "РИА Новости".

"З Донського рятувального центру МНС в селищі Ковалівка Ростовської області в бік російсько-українського кордону рушила колона автомобілів, які везуть близько 400 тонн гуманітарної допомоги", - йдеться в повідомленні відомства.

В МНС РФ повідомляють, що основну масу вантажів складають дитячі продуктові набори та медикаменти.

В РФ стверджують, що перша частина "гумдопомоги" пройде в пункт пропуску "Донецьк", а друга - в "Матвєєв курган".

В Держприкордонслужбі України відзначають, що загалом з 6:30 до 7:20 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони "гумконвою" у складі 42 автомобілів.

"У вантажівках нібито перевозили продукти харчування, літературу та медикаменти. Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, особливістю даного "гумконвою" є невідповідність кількості вантажівок, заявлених в попередній ноті РФ, та характеру вантажу, оскільки, крім заявлених товарів було ввезено літературу", - відзначають в ДПСУ.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що черговий "гумконвой" РФ прибув на окупований Донбас. Український кордон перетнув 41 автомобіль "гумконвоя".

Особливістю даного вантажу була невідповідність кількості вантажівок, заявлених у ноті РФ. А автомобіль з медикаментами був заповнений лише на 10%.