ua en ru

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой" Фото: "гумконвой"

Більше 40 автомобілів "гумконвоя" слідують до пункту розвантаження в Луганській області

Чергова 53-я колона "гуманітарного конвою" Російської Федерації з нібито допомогою для Донбасу, перетнула українсько-російський кордон. Про це йдеться в повідомленні на сайті МНС Росії.

"Колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу перетнула українсько-російський кордон. Маршрут до пункту пропуску пройдений без затримок, непередбачених ситуацій у дорозі не сталося. Колона МНС Росії прибула на пункт пропуску "Матвєєв-Курган", де вантаж пройшов митне оформлення в суворій відповідності з міжнародним законодавством", - йдеться в повідомленні.


Як заявляють у російському відомстві, всі заходи на пунктах пропуску здійснювались у присутності представників митної та прикордонної служб України.

"Автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірці піддалися не тільки техніка, але супровідні документи на гуманітарний вантаж", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, після завершення всіх процедур у загальній складності понад 40 автомобілів з "гуманітарним вантажем загальною масою понад 400 тонн продовжили рух в пункт розвантаження Луганської області.

"Основна маса вантажу - продукти харчування, медикаменти, будівельні матеріали", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 52-я колона "гуманітарного конвою" Російської Федерації прибула на Донбас наприкінці травня.